Zehirlenme Vakası Panik Yarattı
Niğde merkeze bağlı Karaatlı beldesinde yaşanan zehirlenme vakası, aynı aileden 11 kişinin hastanelik olmasına yol açtı. Akşam yemeğinde tüketilen yemekte “ıspanak” sanılarak karıştırılan “güzelavrat otu” (atropa belladonna) nedeniyle gıda zehirlenmesi meydana geldi.
Durumu Ağır Olanlar Yoğun Bakıma Alındı
Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, yemekten kısa süre sonra mide bulantısı ve rahatsızlık şikayetleri başlayan B.N.Ö. (26), Z.R. (26), İ.S. (34), S.Ö. (53), M.Ö. (21), M.Ö. (30), B.Ö. (19), R.Ö. (31), M.Ö. (26), Ş.A.Ö. (4) ve M.Ö. (80) isimli kişiler, sağlık ekipleri tarafından Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Zehirlenen kişilerden M.Ö. ve 4 yaşındaki Ş.A.Ö.’nün sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu ve yoğun bakımda tedavi altına alındığı bildirildi.
Yanlış Bitki Seçimi Felakete Yol Açtı
Yapılan incelemede, aile bireylerinin ıspanakla benzer görünüme sahip olan zehirli “güzelavrat otu”nu yemeklerine karıştırdığı tespit edildi. Söz konusu bitki, halk arasında yanlışlıkla toplanıp tüketildiğinde ciddi zehirlenmelere neden olabiliyor.
Soruşturma ve Tedavi Süreci Sürüyor
Olayla ilgili olarak Valilik tarafından gerekli inceleme ve değerlendirmelerin başlatıldığı bildirildi. Aile bireylerinin hastanedeki tedavileri devam ederken, vatandaşlara doğadan toplanan yabani otlara karşı dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulunuldu.






