Fatih’te bina çöktü, ekipler seferber oldu
İstanbul’un Fatih ilçesinde bugün saatlerinde metruk bir binada çökme meydana geldi. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.
İçeride birinin olma ihtimali değerlendiriliyor
Binanın tamamen çöktüğü bildirilirken, çevrede güvenlik önlemleri alındı. Çevredekilerin ifadelerine göre çökme anında içeride bir kişinin bulunabileceği ihtimali değerlendiriliyor. İtfaiye ekipleri, enkazda arama-kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.
Güvenlik şeridi çekildi, yol trafiğe kapatıldı
Olay yerine gelen polis ekipleri, çevreyi güvenlik şeridiyle kapatarak vatandaşların yaklaşmasını engelledi. Bölgedeki bazı sokaklar güvenlik nedeniyle geçici olarak araç ve yaya trafiğine kapatıldı.
Ayrıntılar netleşiyor
Olayın nedeni ve bina hakkında detaylı bilgi henüz paylaşılmazken, ilk belirlemelere göre çökme eski ve kullanılamaz durumdaki yapısal zayıflıktan kaynaklandı. Arama çalışmalarının tamamlanmasının ardından resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.




