Fırtına alarmı verildi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında etkili olacak kuvvetli rüzgâr ve fırtına nedeniyle sarı kodlu uyarı yayınladı. Uyarı kapsamında; İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Balıkesir, Manisa, İzmir, Çanakkale ve Bursa'da bugün ve 27 Eylül Cumartesi günü kuzey ve kuzeydoğu yönlerden esmesi beklenen rüzgârın zaman zaman fırtına şiddetine ulaşacağı bildirildi.
Yağışlı hava geliyor
Yurdun kuzey kesimlerinde hava durumu parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları başta olmak üzere İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Kırklareli, Kastamonu, Sinop, Tokat ve Artvin çevrelerinde sağanak yağış bekleniyor. Bursa ve Balıkesir’in kuzeyi ile Çanakkale’nin iç kesimlerinde de yerel yağışlar görülebileceği tahmin ediliyor.
Sıcaklıklar düşecek
Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak. Diğer bölgelerde ise sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.
Gece pus ve sis uyarısı
Gece saatlerinde Marmara ve Karadeniz’in iç kesimlerinde pus ve yer yer sis görülebileceği belirtildi. Sürücülerin özellikle sabah saatlerinde görüş mesafesinin düşmesine karşı dikkatli olmaları gerektiği ifade edildi.
Vatandaşlara uyarı
Kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın ulaşımda aksamalara, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara neden olabileceğine dikkat çeken yetkililer, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. Uyarı verilen illerde belediyeler ve ilgili kurumlar da önlemlerini artırmış durumda.




