Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 5 Kasım tarihli hava durumu raporunda Kocaeli ve çevresi için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada, sabah saatlerinden itibaren başlayacak yağışların gün boyunca etkisini artırarak süreceği belirtildi.
Özellikle Marmara bölgesinde etkili olması beklenen sağanakların, Kocaeli, İstanbul ve Yalova hattında kuvvetli şekilde görüleceği ifade edildi. Yağışlarla birlikte rüzgarın da zaman zaman fırtına seviyesine ulaşabileceği bildirildi.
Meteoroloji yetkilileri, ani su baskınları, ulaşımda aksamalar, yollarda su birikintileri ve görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Ayrıca gece ve sabah saatlerinde sis ve pus hadisesinin görülme ihtimaline dikkat çekildi.
Uzmanlar, vatandaşların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmaması ve dışarı çıkacakların ise mutlaka önlem alması gerektiğini vurgularken, “şemsiyesiz dışarı çıkmayın” uyarısını yineledi.






