İSTİFA SONRASI YENİ İDDİA

Siyaset hayatına 1992 yılında CHP yeniden kurulurken Kocaeli Derince'de kurucu gençlik kolları başkanı olarak uzun yıllar görev yaparak dahil olan Doğan Demir, daha sonra İl Sekreterliği, Başkan Yardımcılığı, 2004 - 2009 yılları arasında belediye meclis üyeliği yapmıştı.

Bebeği Apartman Boşluğuna Attılar
Bebeği Apartman Boşluğuna Attılar
İçeriği Görüntüle

2009 - 2013 yılları arasında Türkiye'nin en büyük ve örgütlü Alevi kurumu olan Alevi Kültür Dernekleri Kocaeli Şube Başkanlığı, 2013 - 2019 yılları arasında da derneğin Genel Başkanlığı görevlerinde de bulunan Demir, aynı zamanda Alevi kurumlarının çatı kuruluşu olan Alevi Bektaşi Federasyonu'nda Genel Sekreterlik görevini de yerine getirmişti.

Gelecek Partisi kurucuları arasında yer alan ve yakın bir zamanda partisinden istifa eden, Kocaeli'yle bağlantıları güçlü isim İstanbul Milletvekili Doğan Demir hakkında siyasi kulislerde önemli iddialar konuşulmaya başlandı. Daha önce yaptığı açıklamada bağımsız olarak yoluna devam edeceğini belirten Demir’in, AK Parti saflarına geçeceği öne sürüldü.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI OLACAĞI KONUŞULUYOR

Demir’in yalnızca partiye katılmakla kalmayacağı, aynı zamanda kabinede önemli bir görev üstleneceği belirtiliyor. Özgün Kocaeli Gazetesi kaynaklarına göre, Demir’in önümüzdeki günlerde açıklanacak revizyonla birlikte Kültür ve Turizm Bakanı olarak kabineye gireceği öğrenildi.

DEMİR’DEN RESMİ AÇIKLAMA YOK

Öte yandan Doğan Demir’in AK Parti’ye katılacağı ve kabinede görev alacağı yönündeki iddialar hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak kulislerde dolaşan bu gelişmenin önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

Muhabir: Haber Merkezi