Akaryakıta Yeni Zam Yolda

Küresel piyasalardaki dalgalanma ve döviz kurundaki değişimlerin yanı sıra, Türkiye’deki vergi sistemi de akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Son gelişmelere göre, otogaz (LPG) fiyatlarına 2 Ekim 2025 Perşembe gününden itibaren 1 liralık bir zam yapılması öngörülüyor.

Kocaeli’de Fiyat 26.68 TL Olacak

Zam öncesi Kocaeli’de 25.68 TL olan LPG’nin litre fiyatı, yapılan artışla birlikte 26.68 TL’ye yükselecek. Bu artışın ülke genelinde benzer oranlarda yansıması bekleniyor.

Altın Piyasası Alt Üst
Altın Piyasası Alt Üst
İçeriği Görüntüle

Sektör temsilcileri, zam kararında döviz kurundaki yükselişin ve global enerji fiyatlarındaki artışın yanı sıra, Türkiye’deki vergi yükünün de etkili olduğunu belirtiyor. Akaryakıt fiyatlarının önümüzdeki dönemde de piyasa gelişmelerine bağlı olarak değişkenlik göstermesi bekleniyor.

Muhabir: Haber Merkezi