Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, sabah saatlerinde yapılan 9'uncu dalga İBB operasyonuna tepki gösterdi.
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan CHP lideri Özel, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney'in de gözaltına alındığı operasyon için "9 dalga değil, 99 dalga yapsanız da başaramayacaksınız!" açıklamasında bulundu.
5 aydır iddianamenin ortada olmadığını vurgulayan Özel, dün yaptığı açıklamaları da hatırlatarak "Bu çaresizlik nedeniyle tutukluları; eşleriyle, evlatlarıyla tehdit edip iftiracılığa zorluyorlar. Son olarak, savcı-avukat çetesiyle bir İBB Borsası kurdular. Savcıların tuttuğu avukatları, Türkiye’nin dört bir yanındaki cezaevlerine sürülen tutuklulara gönderip, iftira metinlerini imzalatmaya, milyon dolarlarca rüşvet almaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.
'İNTİKAM OPERASYONU'
Bugün yapılan operasyonu 'yargı çetesinin ve Ak Parti’nin yaşadığı tahribatı örtmek için girişilen bir intikam operasyonu' sözleriyle nitelendiren Özel, "Bu operasyon, bir yandan barış, birlik ve kardeşlik diyenlerin, bu umuda karşı başlattığı baltalama girişimidir" sözleriyle sürece de gönderme yaptı.
Özel, açıklamasını "Onlar savcılarına, çetelerine güvensinler. Ben millete güveniyorum" diyerek tamamladı.
Özgür Özel'in paylaşımı şu şekilde:
19 Mart’tan bu yana, ‘Öyle duydum’ iftiralarından başka bir şeyleri olmadığı için 149 gündür iddianame yazamıyorlar. Bu çaresizlik nedeniyle tutukluları; eşleriyle, evlatlarıyla tehdit edip iftiracılığa zorluyorlar. Son olarak, savcı-avukat çetesiyle bir İBB Borsası kurdular. Savcıların tuttuğu avukatları, Türkiye’nin dört bir yanındaki cezaevlerine sürülen tutuklulara gönderip, iftira metinlerini imzalatmaya, milyon dolarlarca rüşvet almaya çalışıyorlar. Bu çetenin faaliyetleri belgeleriyle ortaya çıkmışken, etkin pişmanlık kumpası çökmüşken, millet Ak Toroslar Çetesi’nin dağıtılması için HSK’nın harekete geçmesini beklerken, bugün hala bu çetenin eliyle operasyon yapıyorlar. Bu operasyon, yargı çetesinin ve Ak Parti’nin yaşadığı tahribatı örtmek için girişilen bir intikam operasyonudur. Bu operasyon, bir yandan barış, birlik ve kardeşlik diyenlerin, bu umuda karşı başlattığı baltalama girişimidir. Başkanımız İnan Güney ve tüm arkadaşlarımızın sonuna kadar yanındayız. Devlet içindeki çetelere sesleniyorum: 9 dalga değil, 99 dalga yapsanız da başaramayacaksınız! Onlar savcılarına, çetelerine güvensinler. Ben millete güveniyorum. Millet bizimle beraberdir.



