ALINAN YER VE MALİYETİNE, KALİTESİNE GÖRE

Yurttaşlar uygun fiyatlı ürünü bulmak için pazarın her köşesini gezmek zorunda kaldıklarını ifade ederken, esnaf fiyatlardaki farklılıkları “ürünün halden mi alındığı, bahçede mi yetiştiği ve kalitesine göre değiştiğini” açıklıyor. Bazı ürünlerdeki 5-10 TL’lik oynamanın olağan olduğunu söyleyen satıcılar, artan maliyetlerin fiyatları doğrudan etkilediğini dile getiriyor.

Kocaeli'de olta ustaları yarışıyor
Kocaeli'de olta ustaları yarışıyor
İçeriği Görüntüle

ÇİLEK TEZGAHLARDA YER BULAMADI

Pazarda taze fasulye 80 TL, barbunya 100 TL, biber 100 TL’den satılırken, domatesin fiyatı kalite ve satıcıya göre 15 ile 40 TL arasında değişiyor. Salatalık ise 30 ile 50 TL arasında alıcı buluyor. Yaz meyvelerinde ise fiyatlar daha da cep yakıyor: Kara üzüm 100 TL, yeşil üzüm 70 TL, şeftali 100 TL, kayısı 100 TL, incir 100 ila 200 TL arasında değişiyor. Geçen hafta 200 TL fiyat ile satılan çilek ise bu hafta tezgahlarda kendisine çok fazla yer bulamadı.

DOĞU KIŞLA PAZARINDA FİYATLAR ŞU ŞEKİLDE

  • Taze fasulye: 80 TL,
  • Kara Üzüm 100 TL,
  • Limon file 40 TL kilo 80 TL,
  • Maydonoz 15 TL, Dereotu demet 15 TL,
  • Taze Soğan demet 20 TL,
  • Pazı 20 TL
  • Yeşil Üzüm 70 TL,
  • Şeftali 100 TL,
  • Yumurta 1 koli 140, 160, 180, 200 TL,
  • Sarımsak demet 50 TL, kilo 200 TL,
  • Pancar 50 TL,
  • Biber 100 TL,
  • Barbunya 100 TL,
  • Patates 25 TL,
  • Kuru Soğan 12,5 - 15 TL,
  • Yerli Muz 80 TL,
  • Kabak 30 TL,
  • Patlıcan 40 TL,
  • Salatalık 30 - 50 TL,
  • Taze Nane demet 15 TL,
  • Kıvırcık Marul tane 40 TL,
  • Semiz Otu demet 30 TL,
  • Domates 15-20-30-40 TL,
  • Dolmalık Biber 60 TL,
  • İncir 100 - 120 - 150 - 200 TL,
  • Armut 40 - 70 TL,
  • Roka demet 15 TL,
  • Bamya 80 - 150 - 180 - 200 TL,
  • Mısır tane 20 TL,
  • Kültür Mantarı 140 TL,
  • Ceviz 200 - 250 TL,
  • Elma 50-70 TL,
  • Ispanak 50 TL,
  • Pırasa 50 TL,
  • Havuç 35 TL,
  • Kapya Biber 40 TL,
  • Kayısı 100 TL,
  • Mürdüm eriği 70 TL

Muhabir: Kerim Çelik