CHP lideri Özgür Özel, CHP'nin 102. yıldönümü nedeniyle İstanbul'a geldi. Özel'i, havalimanında CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik karşıladı.

Özel, saat 14.00'te İstanbul Taksim Cumhuriyet Anıtı'ndaki çelenk koyma törenine katıldı.

SLOGANLARLA KARŞILANDI

Özel, Taksim'de "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganlarıyla karşılandı.

Özel, partisinin kuruluş yıl dönümü vesilesi ile Cumhuriyet Anıtı'na tören ile çelenk bıraktı. Özel'in hemen yanında CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik bulundu.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Tören bitiminin ardından da Özgür Özel'in konuşması için Cumhuriyet Anıtı'nın önüne kürsü kuruldu.

Özel'in açıklamalarının satır başları şöyle:

"Bugün 9 Eylül Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Cumhuriyet Halk Partililerin doğum günü. Bugün sabahın ilk saatlerinde Ankara'da kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ziyaret ederek ardından İsmet Paşa'yı ziyaret ederek daha sonra diğer arkadaşlarımız, Ankara'da kalan arkadaşlarımız Devlet Mezarlıklarındaki önceki genel başkanlarımızı, partimize emeği olan büyüklerimizi ziyaret ederken ben buraya geldim ve İstanbul İl Başkanım Özgür Çelik'le birlikte.

Özgür Çelik'le birlikte Rahmetli genel başkanlarımız Altan Öymen'i ve Erdal İnönü'yü mezarları başında andık. Saygımızı sunduk ve buraya geldik. Araç şu köşeyi dönerken Taksim meydanını ve sizleri gördüğümdeki duygumu şöyle ifade etmek isterim.

Araç buraya döndü. Tüm Türkiye dün Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yönlendirdiği talimatlı yargıyla Türkiye'nin kurucu partisine, onun İstanbul il başkanlığına karşı yapılan bir darbeyi ve bunu 5000 polisle birlikte gerçekleştirenleri gördü.

2026 Düğün Pastaları Sadeleşiyor: Zarafet ve Doğallık Ön Planda
2026 Düğün Pastaları Sadeleşiyor: Zarafet ve Doğallık Ön Planda
İçeriği Görüntüle

Eğer yetkinizi AK Parti yargısından alırsanız 5000 polise ihtiyacınız var. Ama eğer yetkiyi milletten alıyorsanız işte Taksim'e gelirsiniz. Sizi 5000 tane partili karşılar.

Yaşasın Başarıya yürüdü Başarıya yürüdü Başarıya yürüdü Köşeyi köşeyi dönüp de bu meydanı hınca hınç sizlerle dolu gördüğümde Özgür başkana meydanı işaret ettim. Dedim ki bu partide en önemli görevi genel başkan yapmıyor.

En önemli görevi dünkü durumu görüp bugün 50 kişiyle konulacak bu çelenk koyma, sunma törenini bunu vazife bilip günün ortasında, güneşin altında gelip de duran şu partili yapıyor en önemli görevi dedim. Şu partili yapıyor. Cumhuriyet Halk Partisini bölebilirler mi?

Cumhuriyet Halk Partisi birdir, bütündür, tek teminatı üyeleridir, sandıktır. Türkiye'yi sandıksız yönetmeye niyet edenler Türkiye'de Gazi'nin kurduğu tek adamı yollayıp Gazi'nin kurduğu cumhuriyette İsmet Paşa'nın kaybettiği seçimle Türkiye'ye armağan ettiği çok partili rejimi iktidarların seçimle gelip seçimle gitmesini seçim kaybedeceğini anlayınca hazmedemeyenler şimdiden Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul İl Başkanlığı üzerinden sandığı kaldırmaya yerine atanmışlar getirmeye çalışıyorlar.

Muhabir: Haber Merkezi